Sport

Sport en bewegen is niet alleen leuk maar is ook gezond. Dat weten we allemaal. De gemeente Schinnen doet veel voor haar inwoners op het gebied van sport. Zo geven we subsidie aan jeugdleden van sportclubs en aan verenigingen die sportactiviteiten voor ouderen organisen.

Samenwerking Ecsplore

Logo EcsploreStichting Ecsplore helpt mee om jeugd en jongeren te interesseren voor sport en cultuur. Hiervoor zet zij contactpersonen in bij onderwijs, cultuur en sport in de regio Westelijke Mijnstreek (vooral Sittard-Geleen en Schinnen). Om dit te bereiken werkt Ecsplore samen met organisaties (professionele- en vrijwilligersorganisaties). De Stichting heeft als doel de deelname aan sport en cultuur van de Schinnense jeugd en jongeren te vergroten.

Sportende seniorenFitheidstesten

Stichting Ecsplore voert ook fitheidstesten uit voor 55-plussers. In elke kern van de gemeente Schinnen worden deze testen afgenomen. Bewoners ontvangen hierover een brief. U kunt daarnaast ook op de website van Stichting Ecsplore kijken.

Regionaal

Samen met de collega-gemeenten uit de Westelijke Mijnstreek pakt gemeente Schinnen regionale projecten gezamenlijk op. Dit werkt kostenbesparend. Ook maakt het doelen bereikbaar die voor een kleinere gemeente als Schinnen alleen niet realiseerbaar zijn. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van Sportzone Limburg.

In Sportzone Limburg bundelen sporters, instellingen en bedrijven hun krachten om zo het beste uit mensen te halen. Hoe? Dat kunt u zelf zien! U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen of mee te doen aan verschillende activiteiten in Sportzone Limburg.