Cultuur

Schilderij met vrouw, aluminum beeld en beelden van 3 pratende vrouwenUiteraard is er binnen de gemeente Schinnen aandacht voor kunst en cultuur. Zo is Schinnen een inspirerende omgeving voor veel kunstenaars. Om de twee jaar wordt bijvoorbeeld "Kunst in Schinnen" georganiseerd, dat steeds weer een groot succes is.

Samenwerking Ecsplore

Logo EcsploreStichting Ecsplore helpt mee om jeugd en jongeren te interesseren voor sport en cultuur. Hiervoor zet zij contactpersonen in bij onderwijs, cultuur en sport in de regio Westelijke Mijnstreek (vooral Sittard-Geleen en Schinnen). Om dit te bereiken werkt Ecsplore samen met organisaties (professionele- en vrijwilligersorganisaties). De Stichting heeft als doel de deelname aan sport en cultuur van de Schinnense jeugd en jongeren te vergroten.

Bibliotheek

BiblioNova verzorgt in de regio Westelijke Mijnstreek de bibliotheek. In Amstenrade is een servicepunt van BiblioNova gevestigd. Daarnaast ontvangen de 5 basisscholen binnen de gemeente wisselcollecties van BiblioNova, om het leesplezier van basisschoolkinderen te bevorderen.