Waterchallenge voor en door kinderen (25-05-2018)

Na een week met hoosbuien en serieuze wateroverlast in onze gemeente stond het thema ‘water’ ook op een positieve manier in de kijker. Want in onze gemeente heeft de allereerste Smart en Fit Waterchallenge plaatsgevonden. Kinderen mochten ideeën bedenken en uitwerken over hoe ze iedereen konden overtuigen om meer water te drinken.

Onlangs presenteerden de deelnemende kinderen van de Verrekijker Amstenrade en Petrus Canisius Puth zelf hun ‘water’-ideeën voor een echte jury. Genoeg ideeën en wat werden ze goed gepresenteerd! Voor de jury was het moeilijk kiezen uit de ideeën en uitstekende prersentaties. Daarom is gekozen voor een combinatie van ideeën en zijn beide scholen winnaars.  

Een van de winnende ideeën van basisschool de Verrekijker is een ‘Watercafé’ op school. Een plek op school waar je gezellig samen een glaasje water drinkt! De leerlingen van Petrus Canisius hebben een mooi bordspel gemaakt. Verder wilden zij graag een watertappunt en hadden ze een mooi ontwerp gemaakt voor 3D geprinte waterbekertjes en een mascotte. De komende tijd zal bekeken worden welke ideeën haalbaar zijn om ook echt uit te voeren. Ook dat uiteraard samen met de bedenkers!

De waterchallenge is een onderdeel van het programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG Beekdaelen) en is oa gericht op het stimuleren van gezond eten en drinken. Wilt u meer weten over de Waterchallenge of JOGG? Mail judith.aerdts@ggdzl.nl

  • RSS