Wat staat er op het spel? (17-07-2017)

Poster Campagne

Negentien Limburgse gemeenten waaronder Schinnen, slaan de handen ineen bij de preventiecampagne tegen drugshandel en drugsproductie. Limburg heeft te maken met meer druggerelateerde criminaliteit dan de rest van Nederland en onderneemt nu actie met de campagne ‘Wat staat op het spel?’.

Door drugshandel en drugsproductie gaat de leefbaarheid in buurten achteruit en voelen bewoners zich onveilig. Amateuristische elektrische installaties, aftappen van stroom en werken met gevaarlijke chemicaliën veroorzaken brand- en explosiegevaar en milieuverontreiniging.In Limburg hebben vorig jaar 38 drugsafvaldumpingen plaatsgevonden en heeft de politie 600 hennepkwekerijen ontmanteld.

De campagne

Met de campagne ‘Wat staat er op het spel?’ willen we inwoners van onze gemeente bewust maken van risico’s en gevolgen. De campagne is gericht op mensen die overwegen om te gaan dealen of mee te werken aan een hennepplantage of drugslab. Daarnaast worden omwonenden alert gemaakt op signalen en gestimuleerd om verdachte en gevaarlijke situaties te melden. Dit kan bij de politie (0900-8844) of bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

  • RSS