Vrijwilligersavond Hartveilig Schinnen zeer geslaagd! (07-10-2016)

Interessant, waardevol en geslaagd zijn enkele uitspraken van de meer dan 60 vrijwillige burgerhulpverleners van reanimatienetwerk Hartveilig Schinnen, die 6 oktober aanwezig waren in gemeenschapshuis Schinnen. Onder het genot van een kop koffie met vlaai werd de avond geopend door wethouder van der Broek. Hij roemde de inzet van de vele vrijwilligers die toch maar altijd klaar staan om het leven van een medeburger te redden.

De demonstratie van de ambulancedienst over een reanimatie viel zeer in de smaak bij de aanwezigen. Maar ook de ervaringen van een gereanimeerde en de partner van een gereanimeerde maakten diepe indruk.  De aanwezige vrijwilligers kregen tot slot een rugzak met ehbo artikelen. De niet aanwezige burgerhulpverleners ontvangen dit presentje tijdens de herhalingsles reanimatie.

Het succesvolle project hartveilig Schinnen gaat zijn AED netwerk uitbreiden met AED’s die bij particulieren, ondernemers en verenigingen zijn ondergebracht.  De gemeente neemt het onderhoud en de materialen van deze AED’s voor haar rekening indien deze AED’s geregistreerd staan bij hartslagnu.

  • RSS