Succesvolle inbraakpreventie (13-11-2017)

Inbraak

De politie is samen met een aantal inwoners uit de kernen van Schinnen op pad geweest om de bewoners in de wijken bewust te maken van inbraakgevoelige situaties.

Deze preventieactie werd gehouden op initiatief van de politie en een groep bewoners die zich inzetten voor de veiligheid in hun eigen woonomgeving. De deelnemers werden via de bestaande WhatsApp Buurtpreventiegroepen benaderd.

Bij woningen en schuren waar inbraakgevoeligheid werden geconstateerd, lieten ze een ‘wit voetje’ achter. Dat ‘voetje’ had ook van een inbreker kunnen zijn.

De deelnemers troffen in de eigen buurt vele ‘hulpmiddelen’ aan zoals containers en kratten, die als opstap zouden kunnen dienen naar (dak)terrassen en platte daken. Ook openstaande poorten en ramen, die insluipers snel toegang kunnen verschaffen naar de woning, zorgden voor de nodige aandachtspunten. Daarnaast lagen er ook verschillende waardevolle spullen in het zicht in een aantal auto’s. Via het achterlaten van een ‘wit voetje’ werden de buurtbewoners hierop geattendeerd.

De deelnemers kregen van buurtbewoners positieve feedback over de actie, met het verzoek dit vaker en samen met de politie te organiseren.

  • RSS