Schinnen officieel Bokkerijdersgemeente (23-04-2018)

logo gemeente

Gemeente Schinnen ontvangt zaterdag 28 april van het internationale Bokkenrijdersgenootschap het predicaat ‘Bokkerijdersgemeente’. Het buitengebied van Schinnen was in de 18e eeuw het centrum van deze beruchte bende. Dit predicaat komt voor Schinnen dan ook niet uit de lucht vallen.

Gelijktijdig presenteert de VVV Zuid-Limburg de nieuwe fietsroute ‘Bokken-Rollen’. Deze fietsroute voert langs Bokkerijderslocaties in onze gemeente. Fietsers kunnen op deze route op vier plekken in Schinnen genieten van culinaire verrassingen in combinatie met cultuur historische plekken en de mooie natuur. Het Bokkerijderspredicaat en de nieuwe fietsroute Bokke-Rollen bewijzen de kracht van de toeristische en recreatieve mogelijkheden van Schinnen en de regio.

De gemeente Schinnen, VVV Zuid-Limburg en Sjtichting Genealogiek Sjenne nodigen geinteresseerden en liefhebbers van Schinnense cultuurhistorie van harte uit om bij de uitreiking aanwezig te zijn. Via deze link kunt u zich aanmelden https://shop.tickli.nl/event/bokkerijdersdagmiddag2018

Zaterdag 28 april 10.30-12.00 uur.

Locatie: kasteel Terborgh (Heisterbrug 119) in Schinnen.

  • RSS