Schinnen is JOGG-gemeente (13-04-2017)

Wethouders met bordje

Schinnen en Onderbanken gaan samen voor een gezonde en sportieve leefstijl onder jongeren

Donderdag 13 april zetten wethouder Evers (Onderbanken) en wethouder Quadvlieg (Schinnen) hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) Schinnen/Onderbanken tijdens de JOGG startbijeenkomst. Uit handen van Arnout Hagens van de landelijke JOGG organisatie ontvingen zij de JOGG-gemeenteborden. De bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door BovenWater Food&Drinks in Onderbanken.

Vanaf nu zijn Schinnen en Onderbanken, voor de komende drie jaar, JOGG gemeenten. Nuth, de derde partner in de gemeentelijke fusie (Beekdaelen) is sinds 2016 JOGG gemeente en was ook vertegenwoordigd tijdens de aftrap.

JOGG

Jongeren op Gezond Gewicht is een landelijke beweging die erop is gericht dat kinderen en jongeren er een gezonde leefstijl op nahouden. En dat het dus heel normaal gevonden wordt om lekker te bewegen en gezond te eten en te drinken. De wereld om ons heen is in de loop der jaren veranderd in een zee van ongezonde verleidingen. Een op de zeven kinderen heeft overgewicht, de jeugd brengt dagelijks vele uren zittend door …. Een gezonde leefstijl vergroot de kansen van kinderen en jongeren en daar kunnen we allemaal een steentje aan bijdragen. In een JOGG-gemeente worden publieke en private partijen zoals scholen, buurten, kinderopvang, sportclubs, huisartsen, consultatiebureaus, buurtsupers, horeca, woningbouwverenigingen, enz. uitgedaagd en geholpen om met elkaar aan de slag te gaan om een gezonde leefomgeving voor kinderen en jongeren te realiseren. Het doel is met elkaar te zorgen voor goede en aansprekende sport-, beweeg- en speelmogelijkheden en meer aandacht voor gezonde voeding en beweging. Juist in landelijke, groene gemeenten als Schinnen en Onderbanken liggen er heel veel kansen om hier mét en voor de jeugd invulling aan te geven. Na de zomervakantie ontvangen alle partijen in Schinnen en Onderbanken een uitnodiging om hun ideeën hierover te delen en mee te werken aan het opstellen/uitvoeren van een plan van aanpak.   

Wilt u graag persoonlijk uitgenodigd worden voor deze bijeenkomst of heeft u een idee dat u alvast wilt indienen? Laat dat dan weten aan de JOGG-regisseur voor Schinnen en Onderbanken, Judith Aerdts (judith.aerdts@ggdzl.nl)

  • RSS