Nieuwe gedichten in het landschap van gemeente Schinnen! (27-10-2017)

Ballonnen worden opgelaten

Vrijdag 27 oktober presenteerden initiatienemers Wiel Raes en Jack Dohmen (GastvrijBokkenrijdersland), lokale dichters en wethouder Jeannette Quadvlieg samen de nieuwe gedichten die langs verschillende wandelroutes in gemeente Schinnen staan.

Wie in Schinnen wandelt, kan bij verschillende houten lessenaars halt houden en de tijd nemen om een gedicht te lezen. Het idee hiervoor komt uit 2012, toen in gemeente Schinnen een gedichtenroute is samengesteld. Dit jaar hebben inwoners nieuwe gedichten kunnen insturen, die nu zijn geplaatst langs verschillende wandelroutes. Op 27 oktober zijn de gedichten gepresenteerd door wethouder Quadvlieg, samen met de initiatienemers en de dichters. Er zijn ballonnen opgelaten, met daaraan een gedicht. Wethouder Jeannette Quadvlieg: “Wie zo’n ballon vindt en met ons contact opneemt, krijgt een leuk Schinnens presentje! Gemeente Schinnen en GastvrijBokkenrijdersland hopen met deze ludieke actie nog meer wandelaars naar onze mooie groengemeente te trekken.”

Meer informatie over de gedichten en de wandelroutes staat op www.schitterendschinnen.nl en op www.gastvrijbokkerijdersland.nl

  • RSS