Nieuwe exploitant gemeenschapshuis Schinnen (10-03-2017)

Schets van nieuwe situatie
(Tekening: Frencken Scholl Architecten)

Vanaf 1 juni opent in het gemeenschapshuis Schinnen de nieuwe brasserie genaamd Peil 5. Willy Pinckers exploiteert dit horecagedeelte (de voormalige Noeber Beemden). 

Maar voordat het zover is, wordt de brasserie de komende maanden verbouwd. Er wordt gewerkt aan een industriële uitstraling van het pand met een terras dat uitkijkt over het water. De locatie is er een met veel potentie. Er is natuur en er zijn wandel- en fietspaden. Recreanten kunnen een tussenstop maken en opladen met een hapje en drankje. Natuurlijk is het evengoed een plek voor de Schinnenaren zelf.

Wethouder van der broek: “Er waren veel geïnteresseerden om de brasserie te exploiteren. We hebben gekozen voor Willy Pinckers omdat hij tevens wil meedenken met de verenigingen in het zalencomplex aan de achterkant van het gemeenschapshuis. Hij heeft voeling met het verenigingsleven. Dat is belangrijk. Want in de nieuwe aanpak van het gemeenschapshuis huurt de uitbater de voorzijde van het pand van de gemeente, aan de achterzijde huren de verenigingen. Ook daar zal verbouwd gaan worden”.

Meer informatie

Bekijk de tekeningen voor meer informatie:

  • RSS