Meerdere wegwerkzaamheden in Schinnen (19-06-2018)

Er zijn vragen over de wegwerkzaamheden Heisterbrug, Hegge en af- en toeritten A76 en de bereikbaarheid van Schinnen. Ook leeft de vraag waarom net nu ook Heisterbrug gelijktidig met de andere wegwerkzaamheden wordt aangepakt.

Heisterbrug in 2 fases

Door de geplande verwijdering van de afrit 4 Schinnen en de geplande evenementen bij kasteel Terborgh worden de werkzaamheden Heisterbrug in 2 fasen uitgevoerd. Dit in tegentelling tot het eerdere bericht waarin Heisterburg in een keer zou worden aangepakt tot en met 20 juli. Fase 1 is nu in uitvoering en duurt t/m 9 juli. Fase 2 duurt twee aaneengesloten weken en is gepland in de periode augustus– september. 

Bereikbaarheid

Samen met de aannemer hebben we gekeken naar de bereikbaarheid van Schinnen gedurende de werkzaamheden. Schinnen is vanuit Spaubeek altijd bereikbaar via de A76, toerit Spaubeek en dan weer afrit 4 Schinnen – Oirsbeek. Verkeer dat vanaf Heerlen komt wordt via afrit Nuth omgeleid naar Schinnen. Deze route is ingesteld als gevolg van het afsluiten van de afrit Schinnen. Fietsers kunnen gebruik maken van het Borgerfietspad. De aannemer heeft landbouwverkeer apart benaderd en speciale afspraken gemaakt, indien zij geen gebruik kunnen maken van de weg door Sweikhuizen.

Begrip voor de tijdelijke overlast

We begrijpen dat de werkzaamheden en afsluitingen de komende drie weken geen ideale oplossing is. Er is ook even tijd nodig dat weggebruikers zich bewust zijn van de te volgen omleidingsroutes. Maar gezien de  aanleg van de Beekdaelen fietsroute, de wegreconstructie Hegge en de geplande sluiting van de afrit 4 richting Schinnen is dit de beste oplossing. We hopen op uw begrip.

  • RSS