Lintjesregen 2017 (26-04-2017)

Burgemeester Léon Frissen heeft woensdagochtend 26 april de eer gehad om aan zes inwoners van de gemeente Schinnen een Koninklijke onderscheiding uit te reiken. Drie van hen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om meneer Joop Kuipers, mevrouw Kitty de Jonge-Wiersma en meneer Hub Daniels. Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn geworden meneer René Meijers, meneer Abel Stoelinga en meneer Mathieu Feijts. Deze inwoners hebben een onderscheiding verdiend, omdat ze zich op een vrijwillige en bijzondere manier hebben ingespannen voor de gemeenschap.

De heer J.H. (Joop) Kuipers uit Amstenrade

Koninklijke Onderscheiding de heer Kuipers

De 56-jarige Joop Kuipers uit Amstenrade heeft zich onder andere als voormalig secretaris van CNV Vakmensen, jarenlang actief voor de vakbond ingespannen. Ook brengt hij als chauffeur al bijna tien jaar de kinderen van statushouders naar de school in Puth.

De heer R.J.J.M. (René) Meijers uit Schinnen

Koninklijke Onderscheiding de heer Meijers

René Meijers uit Schinnen is in het zonnetje gezet vanwege onder meer zijn werkzaamheden voor Fanfare St. Caecilia in Schinnen. De 61-jarige meneer Meijers heeft als voorzitter de club door moeilijke tijden weten te loodsen. Ook begeleidt hij vluchtelingen als lid van Stichting Vluchtelingenwerk.

De heer A.B. (Abel) Stoelinga uit Puth

Koninklijke Onderscheiding de heer Stoelinga

De heer Abel Stoelinga (79) uit Puth heeft net als de andere gedecoreerden een hechte band met de gemeenschap. Hij is voor seniorenvereniging KBO Puth dagelijks actief. Van vergaderingen notuleren tot recepties bezoeken tot activiteiten organiseren, meneer Stoelinga verricht secuur werk.

Mevrouw C.M.E. (Kitty) de Jonge - Wiersma uit Oirsbeek

Lintje voor mevrouw Kitty de Jonge-Wiersma

Kitty de Jonge-Wiersma (70) uit Oirsbeek is actief lid van de Rotary Club International. Zij heeft talloze uitwisselingen van studenten uit Europa, de Verenigde Staten en andere landen georganiseerd. Mevrouw de Jonge-Wiersma was onderwijsmanager bij Arcus College in Heerlen, waar ze opleidingen met elkaar wist te verbinden. Ze is district secretaris en penningmeester van de jeugdcommissie Elsloo-Maaskant en ze werkt bij de Voedselbank Limburg Zuid.

De heer H.J. (Hub) Daniels uit Amstenrade

Koninklijke Onderscheiding de heer Daniels

De heer Hub Daniels (72) heeft zich als techniekdocent en schooldirecteur niet alleen op betaald vlak, maar ook op vrijwillige basis bezig gehouden met de verbetering van de kwaliteit van onderwijs in de regio. Zo is de Amstenradenaar ruim tien jaar voorzitter van de opleidingscommissie Nederlandse Vereniging voor Veiligheidsdeskundigen. Ook is meneer Daniels directeur van het Post Hoger Onderwijs Veiligheidskunde.

De heer M.G.L. (Mathieu) Feijts uit Puth

Koninklijke Onderscheiding de heer Feijts

Mathieu Feijts (67) uit Puth kenmerkt een onafgebroken inzet voor slachtoffers en hun naasten. Sinds 2001 is hij medewerker voor Slachtofferhulp Nederland. Meneer Feijts hielp mee in grote zaken zoals MH17. Ook zet hij zich graag in voor de ouderen in de zes kernen van Schinnen.

De gemeente Schinnen feliciteert de zes inwoners met deze erkenning voor hun verdiensten.

  • RSS