Limburgse natuurgebieden 5x meer bezocht dan Efteling (19-05-2017)

Geleenbeek

In 2016 zijn in totaal 24 miljoen bezoeken gebracht aan Limburgs 35 populairste natuurgebieden. Zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van NBTC-NIPO Research in opdracht van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap. Het aantal van 24 miljoen bezoeken is het 5-voudige van de Efteling, Nederlands populairste dagattractie. Het aantal van 24 miljoen staat ook gelijk aan het totaal van de 13 populairste dagattracties waaronder het Rijksmuseum, Duinrell, de Keukenhof, Blijdorp en het Anne Frank Huis.

Miljoenenpubliek

Zuid-Limburg – waaronder het Geleenbeekdal –  is zoals verwacht het meest populair bij de wandelaars en fietsers. Andere gebieden in het zuiden van de provincie die hierbij horen zijn de Vijlenerbossen, het Gulp- en Geuldal en Gerendal, de Brunssummerheide en de Sint-Pietersberg.

Maatschappelijk belang

Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap beschouwen de uitkomsten als bevestiging van de populariteit van de Limburgse natuur en als blijk van waardering voor het beheer van deze gebieden en de voorzieningen voor wandelaars en fietsers.

Het belang van de populariteit van de natuurgebieden is groot volgens de terreinbeheerders. “Een bron van werkgelegenheid, een basis voor voldoende beweging, en een fundament voor de leefbaarheid in de dorpen”, stelden de drie organisaties bij de aanbieding van het onderzoek aan de Gedeputeerden Mackus en Geurts.

  • RSS