Inloopavond Gijselaar druk bezocht (18-05-2018)

flyer over ontwikkelingen in de Gijselaar

De inloopavond op dinsdag 15 mei over de ontwikkelingen in de Gijselaar is druk bezocht. Alle inwoners uit Amstenrade waren uitgenodigd om de voorgenomen plannen te komen bekijken, vragen te stellen en hun idee├źn hierover te delen aan de diverse stands van gemeente Schinnen, ZOwonen, Cicero Zorggroep en INNOVO. Dit leverde constructieve gedachtewisselingen op, met dank aan de grote betrokkenheid van de Amstenradenaars.

 Wat zijn de voorgenomen plannen?

De Gijselaar in Amstenrade wordt een gebied waar jong en oud samenkomen. Zo wordt er ingezet op een kindcentrum, waarin naast de school ook een peuterspeelzaal en een buitenschoolse-opvang gaat komen. Tevens komt er een trapveld dat zowel tijdens als na schooltijd gebruikt wordt. Maar niet alleen aan de jeugd wordt gedacht. Cicero Zorggroep zal de renovatie-/nieuwbouwmogelijkheden voor zorgcentrum Elvira-Leontine bekijken.

 Daarnaast bekijkt de gemeente hoe invulling gegeven kan worden aan tijdelijke woningen, en gaat hierover met ZOwonen in gesprek. Op die manier proberen we te voldoen aan de vraag naar woningen die op korte termijn alleen maar groeit. Ook voor de verenigingen is er in de gebiedsontwikkeling De Gijselaar plaats. Zo komen er multifunctionele ruimtes die iedereen kan gebruiken. Andere maatschappelijke functies zoals een bibliotheek, gymzaal en hoeskamer krijgen eveneens een plek. Door ruimtes en activiteiten met elkaar te verbinden, kunnen jong en oud elkaar ontmoeten.

Tijdens de bijeenkomst op 15 mei zijn een aantal informatieborden gepresenteerd en toegelicht.

  • RSS