Informatiebijeenkomst ondernemers duurzaamheid (27-06-2018)

Op 20 juni was in de Oirsprong een informatie- en netwerkbijeenkomst voor en door ondernemers van Schinnen en omstreken. Duurzaamheidsthema’s waren het saneren van asbestdaken, zonnepanelen en hoe kan ik energie besparen bij bedrijfsgebouwen. Het was een goed bezochte avond en er werden veel nieuwe contacten gelegd.

Er waren presentaties gericht op het informeren van ondernemers over onder andere subsidiemogelijkheden voor duurzaamheidsmaatregelen in bedrijven. Hierna vertelden zeven ondernemers in pitches kort over wat zij op duurzaamheidsgebied voor andere bedrijven kunnen betekenen.  Ook de gemeente Schinnen gaf met voorbeelden aan hoe wij werken aan duurzaamheid. Met de nieuw aan te leggen zonneweide (400 zonnepanelen) op het dak van de sporthal in Oirsbeek werd toegelicht dat investeren in duurzaamheid loont .

Ambassadeur Joep

Een van de sprekers was Joep Drugmand van de Petrus Canisiusschool in Puth. Joep is 11 jaar en hij heeft in april de 1e prijs gewonnen van Land van Plinthos met zijn stapelboerderij-plannen. Na het presenteren van zijn plannen kreeg Joep veel complimenten van de zaal. Jeannette Quadvlieg, wethouder Duurzaamheid, bedankte Joep voor zijn presentatie en noemde hem een echte ambassadeur ‘duurzaamheid’ voor de gemeente Schinnen.

Duurzaamheid leeft

Onderdeel van de avond was ook een informatiemarkt.  De bedrijven (allemaal uit de gemeente Schinnen of directe omgeving) konden met elkaar kennismaken en netwerken.  De bijeenkomst maakte duidelijk dat duurzaamheid bij de Schinnense ondernemers volop leeft!!

Bij de opening van de bijeenkomst onderstreepte wethouder Quadvlieg het belang van werken aan duurzaamheid voor bedrijven in Schinnen. Dat en de positieve reacties van de deelnemers stimuleren de gemeente Schinnen om deze bijeenkomst  een vervolg te geven.  

  • RSS