Informatieavond over Gemeenschapshuis Schinnen (26-01-2017)

Wethouder spreekt voor scherm

Op 19 januari was er een informatieavond voor alle verenigingen van de kern Schinnen en voor de direct-omwonenden van het gemeenschapshuis in Schinnen. De opkomst was groot en de aanwezigen zijn uitgebreid ge├»nformeerd over de verbouwplannen en de toekomstige exploitatie van het gemeenschapshuis.

Twee fasen

Om te zorgen voor een toekomstbestendige en financieel gezonde exploitatie is besloten het gemeenschapshuis te splitsen in een commercieel gedeelte (brasserie) en een sociaal maatschappelijk gedeelte voor de verenigingen (zaal).
De verbouwing van het brasseriegedeelte (fase 1) is gestart op 23 januari en is naar verwachting in mei gerealiseerd. Daarna start de commercieel exploitant en begint ook de verbouwing van het zaalgedeelte (fase 2).

Tot 1 juli 2017 is door de gemeente een algemeen beheerder aangesteld voor het zaalgedeelte en daarna neemt een onafhankelijke stichting tijdelijk het beheer en de exploitatie van de zaal over. De stip op de horizon blijft de exploitatie van het zaalgedeelte door de verenigingen zelf.

Geïnteresseerd?

In Gemeenschapshuis Schinnen kunt u de planning en een kopie van het ontwerp inzien.
 

  • RSS