Gezond leven in het groen (20-09-2017)

Publiek bij bijeenkomst

…volop kansen mét en voor de jeugd!

De gemeenten Schinnen, Onderbanken en Nuth zijn JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht). Zij vinden het belangrijk dat de kinderen die er wonen worden uitgedaagd om gezond te leven door te bewegen en gezond te eten.

Hoe kunnen we dat samen doen? Dat was de centrale vraag tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Gezond leven in het groen’ op dinsdag 19 september, waarbij 70 deelnemers afkomstig uit diverse sectoren (o.a. overheid, onderwijs, kinderopvang, welzijn, zorg, sport) aanwezig waren. De wethouders van Schinnen, Onderbanken en Nuth openden de bijeenkomst onder leiding van gespreksleider Jaap de Graaf (JOGG Nederland).

Daarna bedachten de deelnemers samen welke concrete acties kunnen leiden tot een gezondere omgeving die uitdaagt tot gezond leven. Dit leverde een breed scala aan ideeën op zoals: het aanleggen van schooltuintjes, zodat kinderen leren hoe groente en fruit groeit (en smaakt), het plaatsen van watertappunten op logische plekken, het invoeren van water en fruit op scholen en sportverenigingen, het aanleggen van een beweegpad op de route naar school, een beweegprogramma voor peuters etc.  Ook de aanwezige jongeren van DoorS2open presenteerden een plan: ‘Charge Yo’self’, een fitness-apparaat in de openlucht waar je tijdens en door bewegen tevens je telefoon kunt opladen.

Vele, concrete ideeën waar de JOGG-regisseur samen met de aanwezige partners de komende tijd mee aan de slag gaat.
Ook meedoen?

Sluit je aan bij ons netwerk en draag jouw steentje bij aan ‘Gezond leven in het groen’!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Judith Aerdts, JOGG-regisseur Schinnen-Onderbanken, judith.aerdts@ggdzl.nl of 06-31991996
Meer informatie over JOGG: https://jongerenopgezondgewicht.nl/

  • RSS