Gemeente Schinnen maakt werk van duurzaamheid (26-07-2016)

foto wethouder Quadvlieg bij zonnepanelen op dak openbare werkenOp dinsdag  26 juli heeft Wethouder Jeannette Quadvlieg een installatie met  74 zonnepanelen op het  dak van het bedrijfsgebouw Openbare Werken van gemeente Schinnen, in gebruik genomen. 

Per jaar brengen de panelen minimaal 17500 kWh op, voldoende om de buitendienst van de Openbare Werken elektrisch neutraal te maken. Schinnen zet hiermee een duidelijke stap op weg naar een ‘energieneutraal Schinnen in 2035’.

Wethouder Quadvlieg: “Ik heb grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Ik zet me in voor  meer mogelijkheden om energie te sparen en een positieve bijdrage te leveren aan de klimaatsverandering. Zo gaat in 2017 het project Dubbel Duurzaam van start, waarin eigen-woningbezitters worden geholpen hun woningen energiezuinig  en levensloop bestendig te maken, voor een veilige comfortabele oude dag in eigen huis.

En daar blijft het niet bij, meer projecten zullen volgen.  Uiteraard houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen en mogelijkheden.”

De installatie is door Volta Solar, onderdeel van Volta Limburg,  aangebracht. De heren Marcel Michiels (directeur) en Guus Haas (accountmanager) waren namens het bedrijf aanwezig.

foto zonnepanelen dak openbaren werken schinnen

  • RSS