Eerste prijs Petrus Canisius school Puth (18-04-2018)

Leerlingen van groepen 6 en 7 basisschool Petrus Canisius uit Puth hebben met meerdere projecten deelgenomen aan scholenwedstrijd Land van Plinthos. Het plan ‘stapelboerderijen’ van Joep heeft de eerste prijs gekregen in de categorie duurzame landbouw en werd door de vakjury ook uitgeroepen tot ultieme winnaar van de wedstrijd. Ook twee andere teams van de Petrus Canisius school  hebben hun ideeën uitgewerkt en gepresenteerd in de finale van Land van Plinthos. Veel ideekracht en vette power uit Puth!

Plan stapelboerderijen

Joep Drugmand is op het idee gekomen om boerderijen in de hoogte te bouwen. In zijn plan gebruikt hij maar een kleine gebiedsoppervlakte en bouwt boerderijen met gestapelde etages in een soort van flatgebouwen. Elke etage heeft een eigen functie. Op meerdere etages worden producten zoals groenten en fruit verbouwd. In de kelderetages is ruimte voor wateropslag, compostering en het verbouwen van schaduwplanten zoals champignons en witlof. Op het dak duurzame energieopwekking met windturbines, zonnepanelen en wateropvang. Ook zijn er meerdere woonetages en op de begane grond een boerderijwinkel. Het plan bestaat uit meer innovatieve ideeën maar we beperken ons in dit artikel tot deze korte beschrijving.

Trots

De vakjury van Land van Plinthos vindt het plan van Joep tot in detail doordacht en op hoog niveau  gepresenteerd. Gemeente Schinnen vindt het geweldig dat kinderen met hun school samenwerken aan toekomstplannen op dit niveau. We zijn met z’n allen trots op de inzet en betrokkenheid van de leerlingen en de school uit Puth. Daarom heeft wethouder Duurzaamheid Jeannette Quadvlieg namens het gemeentebestuur de school bezocht om met een grote taart deze eerste prijs te vieren. 

Meer dan 100 deelnemende groepen

Land van Plinthos is een jaarlijkse scholencompetitie meer dan 100 groepen van Limburgse basisscholen aan deelnemen. De competitie daagt leerlingen en scholen uit om zich te verdiepen in actuele thema’s zoals vluchtelingenproblematiek, duurzaamheid, klimaat en vergrijzing. Land van Plinthos is een initiatief van de Mutsaersstichting, actief op gebied van zorg en onderwijs.

Klik hier voor meer informatie

  • RSS