Dansen met Juvat Westendorp tijdens koningsspelen (23-04-2018)

Wethouder knipt lintje door

Elk jaar zijn de Koningsspelen in gemeente Schinnen een groot, sportief feest. Samen met verschillende sport- en cultuuraanbieders verzorgt Ecsplore een fantastische ochtend voor de kinderen van alle basisscholen in de gemeente.  
Dit jaar was het extra speciaal, want JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp was als speciale gast erbij om samen met de kinderen te dansen en te springen! De danser en acteur opende samen met wethouder van der Broek de Koningsspelen. Vervolgens gingen alle kinderen sportief of creatief aan de slag in de verschillende workshops, van handbal, badminton en voetbal, tot drama, koken en frisbee. En nog veel meer….

JOGG

JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. De JOGG-aanpak is in 2017 gestart in Schinnen en heeft als doel een beweging in gang te zetten, waarbij iedereen in een wijk of dorp zich inspant om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.
Tijdens de Koningsspelen was er ook aandacht voor het drinken van water. Bij de waterwanden van samenwerkingspartner WML konden de kinderen een lekker, gezond glaasje water komen drinken. De gezondste dorstlesser die we hebben!

Kortom: een gezond beweegfeest voor alle kinderen!

  • RSS