Culinaire fietstocht Schinnen Bokken-Rollen (16-05-2018)

Naast de reeds bestaande Bokkenrijders wandelroutes in Schinnen kan de Bokkenrijdergeschiedenis vanaf heden ook per fiets worden ontdekt middels de culinaire fietstocht Bokken-Rollen. Naast  prachtige glooiende landschappen met cultuurhistorische en natuurlijke waarden kent Schinnen ook een spannende Bokkenrijdergeschiedenis. Gemeente Schinnen ontving onlangs het predicaat Bokkerijdersgemeente en nu presenteren we een nieuwe fietsroute.

Happen & Trappen

De culinaire fietstocht Bokken-Rollen is een initiatief van gemeente Schinnen en VVV Zuid-Limburg. De fietstocht, met een lengte van 30 km, kan via de welbekende fietsknooppunten worden gevolgd. Daardoor bepaalt de fietser zelf waar hij de route start. Tijdens de culinaire fietstocht Bokken-Rollen ontdekken fietsers meerdere bijzondere ‘Bokkerijder’ plekken en geniet men onderweg van 4 culinaire Bokkerijder traktaties, aangeboden door: Gasterij Kasteel Terborgh (Heisterbrug 119, Schinnen), Kasteel Doenrade (Limpensweg 20, Doenrade), Gasterie Dobbelsteyn (Kerkstraat 23, Doenrade) en Brasserie De Muldermolen (Thullerkerkweg 17, Thull). De fietstocht kan worden gefietst van woensdag t/m zondag en is à € 9,95 p.p. verkrijgbaar bij de VVV Zuid-Limburg winkels, de deelnemende horecalocaties en online via www.limburgwinkel.nl & www.schitterendschinnen.nl.

Meer Bokkenrijders routes

De geschiedenis van de Bokkerijders geniet al eeuwen een grote aantrekkingskracht. De gemeente Schinnen heeft in samenwerking met de Sjtichting Genealogiek Sjènne (SjtiGS) en VVV Zuid-Limburg daarom reeds in 2013 een wandelgids en –kaart uitgebracht met vier Bokkerijdersroutes. De gids en kaart zijn verkrijgbaar bij de vestigingen van de VVV Zuid-Limburg. De kaart is ook gratis te downloaden via de website www.schitterendschinnen.nl.

Op de foto van links naar rechts Erik Cremers van Gasterie Dobbelsteyn, Desiré Visker van Kasteel Doenrade, Sjef Wetzels van Gasterij Kasteel Terborgh, Diana Brouns van Brasserie De Muldermolen, wethouder Jeannette Quadvlieg en Sven Kools regiomanager VVV-Zuid Limburg 

  • RSS