College Schinnen verheugd met nieuwe locatie Aldi (20-04-2017)

Aldi in gemeente Schinnen is van plan zich de komende 5 jaar te vestigen in de bedrijfslocatie van firma Dormans in Oirsbeek. De regiopartners (gemeenten in Zuid-Limburg en Provincie Limburg) hebben hiervoor groen licht gegeven. Het college van B&W is erg blij dat Aldi hiermee behouden blijft voor de inwoners van gemeente Schinnen. De opening van het tijdelijke filiaal staat gepland voor het tweede kwartaal van 2017.

Nieuw concept

Landelijk hanteert Aldi een nieuw concept voor zijn winkels, waardoor de huidige locatie in de kern Schinnen niet langer voldoet. In goede samenspraak zijn Aldi, gemeente Schinnen en de regiopartners daarom overeengekomen om een tijdelijke Aldi-supermarkt te vestigen in de bedrijfslocatie van firma Dormans (Provincialeweg Noord 9, Oirsbeek).

Het college van burgemeester en wethouders vindt het echter ook belangrijk dat de leefbaarheid in de kern Schinnen behouden blijft. Daarom lopen er momenteel vergevorderde gesprekken om de achterblijvende winkelruimte in te vullen met een COOP-vestiging.


Definitieve locatie
Aldi mag zich vanwege provinciaal beleid maximaal 5 jaar vestigen bij firma Dormans. De supermarkt gaat komende tijd onderzoek doen naar een definitieve eindlocatie in gemeente Schinnen.

  • RSS