Cheque voor initiatief ‘minibiebs’ in gemeente Schinnen (01-11-2018)

Vlnr: mevr. Baartmans, mevr. Kuijpers-Collaris, wethouder Quadvlieg en wethouder Van der Broek; op de achtergrond: Marcel Meurkens.

De minibiebs, een burgerinitiatief van initiator, mw. Kuijpers-Collaris van Culturele Vereniging Oirsbeek, wordt omarmd door de gemeente Schinnen. De minibiebs zijn kleine boekenkastjes in de openbare ruimte, gevuld met boeken, tijdschriften en dagbladen, waaruit iedereen gratis een boek kan lenen of ruilen. Wethouder van der Broek: “We dragen graag bij aan zo’n goed burgerinitiatief en stellen een bedrag van maximaal € 1200 euro ter beschikking voor de aanschaf van een zestal boekenkasten om de minibiebs in alle kernen te kunnen realiseren. Voorwaarde is wel dat de vereniging erin slaagt om voor de dorpen vrijwilligers te vinden voor het beheren en onderhouden van deze minibiebs”.

Verbinden

Onze inwoners hebben met dit burgerinitiatief proactief de verbinding gemaakt en als vrijwilligers samen met het verenigingsleven de handschoen opgepakt. Dit bijzondere samenwerkingsinitiatief komt onze gemeenschap ten goede en past binnen het gemeentelijke visie, waarin we ernaar streven om beleidsterreinen te vervlechten. Dit heeft geleid tot het toekennen van het geldbedrag.  Als het project succesvol is, behoort uitbreiding naar alle kernen van Beekdaelen tot de mogelijkheden.

In Schinnen doen we het samen

Hoe mooi is het als inwoners van onze gemeente zich inspannen om samen een bijdrage te leveren aan de eigen omgeving. We hebben niet voor niks de slogan: “In gemeente Schinnen doen we het samen”, aldus wethouder Jeannette Quadvlieg.  “Uiteraard zijn er wel een aantal spelregels. Neem je een boek mee, zet er dan een ander voor in de plaats. Zo houden we de minibiebs gevuld en op orde en heeft iedereen er veel plezier van”. Ook kunnen in de Schinnense minibiebs kwaliteitsliteratuur en –dagbladen worden geplaatst.

Momenteel wordt de eerste kleine boekenkast gemaakt. De definitieve plek is nog niet bekend maar deze minibieb wordt geplaatst in Oirsbeek op het marktplein in de buurt van de supermarkt Jumbo.

Vrijwilliger?

Voor de andere dorpen worden nog vrijwilligers gezocht. Heeft u tijd en interesse om enkele uurtjes te besteden aan dit project. Neem contact op met Margriet Kuijpers-Collaris via T 046 442 21 00 of E mcollaris@kpnplanet.nl.

  • RSS